Moj mali svet

23 Nov, 2011

Ljubav! Šta je to?

Fascikla mojih misli — Autor muckos @ 21:30

Volim!!! I šta sad? Volim, pa šta! Ne moram da krijem, nije za stid. Ali to mi džabe. To ništa ne menja. Ne menja, sve ostaje isto. On tamo negde uživa, a ja tu gde sam, volim, kad bih imala hiljadu razloga za mržnju. Ošamarila sam sebe. Princ o kojem sam maštala nije ono što sam htela da bude. 3msc je napisala priču u kojoj se čvrsto drži toga da likovi iz nje imaju pravu ljubav. Ja na to ne gledam tako (ali svako ima svoje mišljenje). Po mom mišljenju osoba koja se ne menja, koja povređuje, ona ne oseća pravu ljubav. Bila ona muško ili žensko. Po meni prava ljubav menja čoveka i ne povređuje. Srce je jako, veliko, ogromno. I srce može da odoli svakom iskušenju, ako voli. Srce je jače od pameti kada je tu prava ljubav. Nema ostavljanja, jer tako je bolje. Ne toga nema, jer prava ljubav ne dozvoljava da bude loše. Možda ja živim samo u bajci. Ali jedno je sigurno, onaj koji voli sigurno neće povređivati voljenu osobu, bar ne drugi put, a da ne pričamo o trećem, četvrtom ili petom,pa na dalje. Da, tu sam gde sam. Nisam tužna, znam kraj. Kraj je taj da je on tamo, a ja tu. Volim. Ali ovde neko ima iluziju ljubavi, jer ljubav ne treba da izgleda kao patnja. Ljubav je predaja, iskrenost, vernost, poštovanje i pre svega SIGURNOST. Ljubav je kad se čuvate, kada brinete jedno o drugom, kada su važna osećanja onog drugog, kada mu se posvećujete onako kako zaslužuje, kada mu pružate bezbeznodost, bezbrižnost. Ljubav je osećaj ispunjenosti. Kada nisi kraj osobe koju voliš osećaš se nepotpuno. Ljubav je ono biće koje je jedna bitna slaglica u puzli života. Ali šta ja znam, znate li vi? Šta je to ljubav?
Ja sam tu, eto volim... ne bojim se da priznam...iako je uzalud.
Ali šta je ljubav???Komentari

 1. Ne treba se ništa dodati! Ti znaš šta je ljubav..
  Oduševila si me!
  P.S.- Ne traži princa.. ;-)

  Autor krasiva — 23 Nov 2011, 22:20

 2. Krasiva, hvala ako tako mislis :)
  ne, ne trazim ga, ne postoje princevi ;)

  Autor muckos — 23 Nov 2011, 22:36

 3. Znaš ti šta je ljubav. Želim ti da u životu sretneš nekoga koga ćeš voleti i ko će tebe voleti upravo tako kako si opisala. :-)

  Autor razmisljanka — 23 Nov 2011, 22:43

 4. Razmisljanka, hvala... :)
  Znam da hocu :)))

  Autor muckos — 23 Nov 2011, 22:54

 5. Naravno da hoćeš. Sva mudrost je u tome da nađeš osobu koja je kompatibilna s tobom (sad si hakerka, pa moram tako da se izražavam). Ovaj mladić je verovatno OK, ali niste jedno za drugo. Niko tu nije kriv. :-)

  Autor razmisljanka — 23 Nov 2011, 23:09

 6. Razmisljanka, ma nije on ni ok, sad glumi neko ludilo... A taj kompatibilan ima da mi sprzi onaj zaledjeni svet, jednio tako ga prihvatam...inace ce i taj da se zaledi... :D
  Ali onda, ne bi ni bio kompatibilan...uh, sad se zbunih :D

  Autor muckos — 23 Nov 2011, 23:14

 7. Prevazići ćeš to i biće sve u redu. Uskoro ćeš reći "Bože, šta mi bi?!". Dobro će ti doći novi posao i promena sredine. :-)

  Autor razmisljanka — 23 Nov 2011, 23:20

 8. Hoce,hoce...Pogotovo jer cu pobeci do budala koje se igraju i sa sobom i sa mnom... Stvarno neke ljude ne razumem... Ali ok... neka im :)
  Bitno da sam ja ok :))

  Autor muckos — 23 Nov 2011, 23:23

 9. "Ako pokušate razumno razmišljati o ljubavi, izgubićete razum." (francuska poslovica) Poz :)

  Autor nesudjena — 23 Nov 2011, 23:36

 10. O muckos bree :(
  Pa ne gledaju muškarci i žene isto na ljubav. Muškarci MORAJU da povređuju osobu koju vole,bez obzira koliko je vole. A žene bi SVE učinile za onog koga vole,pa čak iako njih to čini nesrećnim.
  Ti voliš,ali ne možeš da promeniš tog koga voliš. On je takav kakav je. U tome je poenta moje priče. Svako od nas je jedinstven i ne možeš ga promeniti. Koliko god da misliš da nas ljubav menja,ne menja nas. Postajemo zaneseni kad volimo,ali ostajemo isti kao pre. Jedino što se menja je to da bismo učinili sve da taj koga volimo bude srećan,jer se plašimo da ćemo ga izgubiti ako mu nešto ne štima. Ali to ne bi trebalo tako da se radi. Treba biti kučka,jer oni,na kraju,ipak odlaze kučkama. (ne smatram kučkama žene koje spavaju sa mnogo muškaraca,već one koje imaju čvrst stav i ne popuštaju na svaku njegovu želju)
  (((((:

  Autor 3msc — 23 Nov 2011, 23:46

 11. ljubav je crveno i voli...

  Autor marcotespi — 23 Nov 2011, 23:47

 12. 3msc, kao sto sam rekla svako ima svoje misljenje.
  Ja smatram da u PRAVOJ ljubavi nema povređenih. Zato što je prava ljubav ono kad nađeš srodnu dusu, A srodnu dusu ne povređujes, jer time povređujes sebe. U pravoj ljubavi dvoje su jedno! Nema povređenih, i nisam pisala samo o muskarcima, pricala sam i o zenama. Jer i zene povređuju. Ja verujem da je ljubav kada ti je jedino bitno da ona druga osoba bude srećna, nepovređena, sigurna, i kada je isto i obratno. Nisam podelila posebno muskarce i zene. Jer svi mi gresimo. Govorim o ljubavi uopste i kakva bi ona trebala biti. Srce je moćno...i kada voli ne povređuje nikog. Prava ljubav, je lepa. nekada ona prolazi kroz pricu koju si ti napisala, ali sve u granicama. Ljubav je lepa, i u pravoj ljubavi nema mnogo boli. Patnje ima svugde, ali u pravoj ljubavi svodi se na minimum, i svodi se na lepotu i osećaj ispunjenosti, i na to da ti je ona druga osoba daje smisao svemu...

  Autor muckos — 24 Nov 2011, 00:04

 13. Marcotespi, crveno, gori, i voli :)

  Autor muckos — 24 Nov 2011, 00:05

 14. Mudar momak, krasiva, napisao ti je dobar komentar. Mogu samo dodati tvoj citat "onaj koji voli sigurno neće povređivati voljenu osobu,"

  Autor sanjarenja56 — 24 Nov 2011, 08:30

 15. Tebi govori da je ona nevažna, njoj da si ti nevažna i tako bude sa dve važne u svom životu. Muškarci kasnije sazrevaju, a sazrevanje je proces. Da bi moglo doći do ljubavi o kojoj pričaš potreban je određen nivo zrelosti. Tako da možeš čekati da Džoni sazre, a možeš i potrežiti nekoga ko je već zreo. Uh! Valjda je jasno šta je pisac hteo da kaže:).

  Autor biljanak — 24 Nov 2011, 09:33

 16. sanjarenja, i ja tako mislim :)

  Autor muckos — 24 Nov 2011, 11:14

 17. Biljanak, ja o onoj ni ne razmisljam, ja sam nju izbrisala iz svog zivota i necu je vratiti nazad ni po koju cenu! Ona je prosla prica za mene.
  Jasno je meni sta je pisac hteo da kaze. :)))

  Autor muckos — 24 Nov 2011, 11:17


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs