Moj mali svet

Bila jednom jedna kneginja...

Blogozadaci — Autor muckos @ 15:24

 

po sanjarenjinom zadatku:
pričam ti priču
inspirisanu
zadatim slikama


       Iza sedam brda i sedam gora,u prelepom raskošnom zamku živela je najlepša kneginja na svetu. Imala je sve dostojno njenoj lepoti i njenom statusu. Prelepe odaje:Raskošne haljine:


Skupocen nakit:


Bajkoviti vrt:


Često bi se obukla u haljine sluškinja i izlazila na ulicu, šetala, stapala se sa običnim narodom, uživala u jednostavnosti života.Ipak i ona je bila samo običan čovek, rođena u raskošu i među siluetama traga za nekim ko će joj život ispuniti, jer njen je bio sve, samo ne ispunjen... Nedostajao je onaj plamen u srcu, koji će učiniti njen svet potpunim.  I znala je da se negde među senkama na drumu krije ta čar života. Neko ko će ugledati lepotu njene duše, a ne njene bogate haljine i raskoš njenog zamka...

 


Želim-ne želim (zadatak)

Blogozadaci — Autor muckos @ 16:07

Ana započela igricu,
casper nastavila svojim postom
pa evo i mog posta.
Zadatak: Pet želim i pet ne želim
:)

Ovako, ne znam da li ste svesni koliko je zadatak zapravo težak. Bar ga ja tako vidim. Zamislite da imate zlatnu ribicu koja će vam ispuniti 5 želja i koja će učiniti da vas 5 stvari koje ne želite zaobiđu. Ljudi su po prirodi sebični. Morate priznati da je tako. Neću da glumim dobricu, ne, ja to nisam. Da imam zlatnu ribicu 80% je da sigurno ne bi iskoristila želje na prave stvari, i bila bi sebična. I onda kada malo bolje razmislim, kada bi se želje stvarno ostvarile bolje da ih pametno iskoristim, zar ne? Hmm, evo ovako. Recimo da sam sebična, ali sam dobro razmislila da želje iskoristim pametno. Spisak bi izgledao ovako:

Ne želim...:
1. ...nikakvu neizlečivu bolest sebi ni mojim bližnjima
2. ...da moji najmiliji i ja upoznamo nasilje
3. ...suze ni bol kako sebi tako ni mojima
4. ...laži
5. ...siromaštvo i bedu 

Želim...:
1. ...zdravlje, ljudima koje volim i sebi
2. ...posao onima kojima je potreban (kao i meni) :)
3. ...da mi je svaki dan nasmejan
4. ...da ostvarim svoje snove
5. ....da imam kraj sebe čoveka iz razmišljankine pesme,
   čoveka koji će me voleti u potpunosti i kome ću biti sve i jedina
    

Ćiribu-ćiriba šta vam nosi Nova godina :)

Blogozadaci — Autor muckos @ 14:40

Dragi Blogograđani, ovde sam da vam ulepšam početak ove godine.
Ne znam da li se sećate naše Online-agencije za vračanje. E pa naša agencija je odlučila da vam da specijalne novogodišnje poklone, jedan mali pogled u budućnost. 
Koleginice moja draga, upomoć! :D AnaMmmm!!! 

Evo počeću od moje koliginice AnaM, da neko i njoj izvrača nešto :)

AnaM draga, tebe čeka jedno fantastično leto. Brčkanje u moru. Ček, ček, pa šta ja to vidim? Oooo, pa to neki zgodni daso, crn, jel on to drži neki buket? Da, da, jeste. Prilazi ti u jednom restoranu s buketom prelepih ljubičastih lala. S njim putuješ na more. Definitivno. Biće to uzbudljivo leto i još lepša godina.


Razmišljanka, kada mislim na tebe kugla je veoma vesela. Razigrana, biće ovo jedna godina prepuna plesa... Imaš neku muku vidim, ali ne brini neće dugo trajati. Neko od tvojih bližnjih će krenuti u radne pohode :)


Biljanak, tebe čeka jedna radosna vest, vidim ja. Hmm, šta li se to krije? Mislim da je posao upitanju. I to u velikom gradu, lepom Beogradu. :)


Mandrak72, hmm-hmm. Šta li to izviruje ovde. Nešto divno, nešto brilijantno. Magično. Da vidim sad. Pa to je godina još jedne knjige. I to vrlo uspešne. Samo napred Mandrače :)
undefined

Suky, jaoo pa jel se ti to zaljubiška? Da, definitivno. Ovo ima da bude divna godina puna ljubavi. Vreme je već bilo. Možda padne i neka svadbica. Veselo, veselo. :)


Marcotespi, ti...ti si mi nešto sumnjiv tu... Ali vidim nešto jako lepo. Hmm, ostvariće ti se jedan san. Aham, da. Vidim sad jasno. Pa to je tvoja prva samostalna knjiga. Velika radost te čeka, nema šta. :)


Jaoo, pa tu sve neke knjige mi iskaču iz kugle. Ancisal, zar i ti? Bogami, da. Bez dileme. I tebi se osmehuje tvoja prva knjiga. Samo napred Ancisal. :)

Persefona draga, šta se ti nećkaš? Ugledaj se na ove gore. Vreme ti za knjigu. Ajde samo, na posao. Vidim veliki uspeh tvog prvenca. Eno, maše mi iz kugle. Smeška se. Čeka da je zgrabiš. :)

Vesela, jesi ti slučajno nezaposlena sada? Hmm, ja vidim neki posao je tu blizu... Da,da. Zaista je tako. I dopada ti se to što radiš. Neka je sa srećom :)

Stepskivuče, pa oko tebe samo veselje. Tvoj vučić ti je sve. Biće on glavni izazivač smeha u ovoj godini.  I naravno tvoja ljubav. Puno radosti je u mojoj kugli...


Još jedan mališa mi maše slatkim ručicama, ali ovaj nije vučić, ovaj je pravi mali anđeo. Krilaanđela, pa to je tvoj maleni. Šta li krije ova moja kugla. Hmm, nestaju ti sve brige. Vidim ja. Auuu, pa vidim jedan lep stan ovde, uskoro...vrlo uskoro.


Nena58, ruke ti se pozlatile ti svašta lepo praviš. Pravi si umetnik. Nekom tvom se bliži zaposlenje.

Unajedina, pa ti blistaš na poslu. Glavna si atrakcija. Sve se samo oko tebe vrti. Ne, ne šalim se. Svi te mnogo cene. I ima da budeš glavna faca u firmi. Ćeš da postaneš zaštitni znak ja kad ti kažem. Zaista si jedna jedina :)

Domaćice draga, ti ćeš i dalje da nam greješ blog "mirišljavim i ukusnim" postovima. Godina ti leži u zagrljaju porodice i greju te osmesi tvojih unuka. Biće ovo prijatna godina za tebe :)

Pričalice, pomislih na tebe i hop. Još knjiga vidim. Pridružuješ se svojim kolegama piscima. Ne veruješ mi? Evo vidim i to jasno kao dan. Tvoja knjiga stoji tu. I to četvrta po redu ako se ne varam :)


3msc, tebi je ova godina pravi preokret. Mnogo bolja od prethodne. Čeka te neka nova ljubav.  :)
 

Sanjarenja56, hmmm. I kod tebe se nešto lepo smeška. Vidim neke oči koje zrače ljubavlju. I tople poglede uperene k tebi :)

Mediterraneo, tebe čeka neka crnokosa lepotica. :)

A Sunčice ti, konačno tvoja godina, puna ljubavi. Sad kao samohrana majka možeš da se opustiš i uživaš, kako u Sunašcetu tako i jednom čvrstom muškom zagrljaju ;)

Toliko od mene za danas. Ko želi neke novosti, slobodno neka se obrati meni, ili mojoj koleginici AnaM. Nadam se da sam vam bar malo ulepšala dan, i početak godine. Svima sve najlepše želim od srca.
Pozdrav!
Vaša Muckos :)

12 želja-zadatak

Blogozadaci — Autor muckos @ 17:20

Ne znam koliko vas će se odazvati,
ali Sanjarenja56 mi je
 sa svojim postom 366 želja
dala jedno ideju.
Ciljevi i želje koje ih imate u 2012.
Nešto što će te zacrtati sebi ili poželeti drugima
Pa ko hoće nek izvoli :)
Evo mog prvog blogozadatka,
bio uspešan ili ne...
ipak će biti jedan lep post 
:)


1. Želim da mi mama konačno bude srećna
i zadovoljna. Da nađe posao, prestane da se nervira
i da uživa u svom životu.
2. Želim da meni isto pokuca sreća na vrata,
bila je ovo preduga godina
 i kada sve saberem i oduzmem nimalo lepa.
3. Želim da se preselim iz ovog ukletog sela,
makar to bilo samo 25km odavde.
4. Želim da upoznam moje drage blogere,
koji su uvek bili uz mene
5. Želim nekome da budem razlog za osmeh,
da budem nečija sreća.
6. Želim da stvorim sredstva za nastavak mojih studija
i da u oktobru opet ponosno zakoračim na moj PMF.
7. Žarko želim da upoznam jednog virtuelnog prijatelja
koji mi je velika podrška. Prijatelja na kojeg sam
sasvim slučajno naletela i koji je kao anđeo koji me pazi
iako je kilometrima udaljen od mene.
8. Želim da naučim da sviram gitaru. To sam već započela
u ovoj godini koja polako odlazi.
9. Želim da ljude koje sada imam kraj sebe
još više približim i nikada ne pustim, 
da nam prijateljstva rastu. :)
Pogotovo jednu moju imenjakinju koja mi je
jako brzo ušla pod kožu.
10. Želim da priuštim sebi sitnice koje sam oduvek
želela da imam, a nisam mogla iz finansijskih razloga.
11. Želim da konačno ugledam more!!! :)
12. Želim da osobe koje su mi naneli bol više nikada nikog
ne povrede ni na kakav način i da pronađu sreću!


Naravno da listi ovde nije kraj. 
I svemu što će da mi izmami osmeh
radujem se od srca
i kao što AnaM kaže
 s osmehom čekam dane koji dolaze
:) 

 

Doček...

Blogozadaci — Autor muckos @ 12:20

Nova godina koja mi je ostala u sećanju.
Zadatak zadala Sanjarenja,
a glavni krivac je AnaM
:)


Neću biti opširna, imam samo par stvari da kazem. Prvo imam čak dve Nove godine koje su mi ostale u sećanju, mlada sam, tako da nisam nešto fabulozno doživela kao Sanjarenja, imam još vremena za prelepe Nove godine. :)
Prvi doček koji mi ostaje u sećanju, je doček 2007. To je poslednja Nova godina koju sam čestitala svom ocu. Ostale su protekle i protiču bez njega. Sam doček je bio lep, u velikom društvu,u iznajmljenom prostoru, sjajne atmosfere, i s puno plesa.
Drugi doček koji mi ostaje u sećanju je doček 2009. To je bio jedan jednostavan doček, kod kuće, sa prijateljima, uz muziku, piće, ples i jelo. Doček uz druženje, i ono zbog čega ću ga pamtiti je jer mi je srce bilo puno ljubavi, jer je to bio prvi doček s mojom velikom ljubavi. Nova godina je zakucala na vrata sa sjajem u očima i punim srcem...
Ono što bih još dodala, je da ovaj doček koji dolazi sigurna sam da će mi isto ostati u sećanju, a zbog čega, to zna samo moje srce, i usne koje u ponoć neću ljubiti...

Dilema

Blogozadaci — Autor muckos @ 12:10     Noć. K'o i svaka druga. Topla postelja. On i ona u krevetu. Ne, nije on nju zagrlio, zagrlila je ona njega. Tako više vole. Spavali su, dubokim snom. Posle nekog vremena zavibrirao je telefon na noćnom ormarići do nje. Sms. Probudila se. Osetljiva je na zvukove.
     Provukla se lagano, i uzdigla se, onako da je više u sedećem položaju. Uzela telefon i pročitala poruku. Pogledala je svog dragog, gledala je kako mirno spava. Počela da kucka poruku. Pa zastala. Obrisala. Opet pogledala u njega, pomilovala ga nezno po kosi. U pogledu joj se moglo prepoznati puno ljubavi. Napisala je nešto brzo i kratko. Legla je nazad, zagrlila ga ponovo.
     Nije mogla zaspati. Misli joj nisu dale mira. Kao da je bila u nekoj dilemi. Prolazi vreme, prolazi. Poljubila je svog dragog u čelo. Okrenula se na drugu stranu, ali ni tako nije mogla zaspati. Legla na leđa, tako još gore. Gledala je u plafon, gledala, gledala. Prošao je već jedan sat.
     Ustala je ponovo. Hitro uzela telefon i sročila još jednu poruku. A ona je glasila: "Sutra u 20h, u istom hotelu. Ali ovo je stvarno poslednji put." 


 
 AnaM daje zadatak za pisanje! 
Post sa naslovom DILEMA 
Sadržaj, osnova: 
Probudio ju je mobilni u noći. Otvorila je SMS.
Gledala je poruku, gledala, razmišljala, polako otkucala jednu.
Prošao je sat. Dilema?? Da li postoji??
Ponovo je uzela mobilni i otkucala poruku..
.

Powered by blog.rs