Moj mali svet

Opet onaj tren...

Fascikla mojih misli — Autor muckos @ 23:15
   Opet onaj tren kada se ne osećam dobro. Opet onaj tren, kada osećam da mi nešto fali. Nisam potpuna, nisam nasmejana. Knedla u grlu. Suzave oči, ali ne, neću da plačem. U grudima nešto boli. Praznina, velika praznina u duši. Mislim da će progutati sve u meni. Posustajem. Ne želim više ništa. Ne treba mi zagrljaj, ne treba mi ljubav, ne treba mi osmeh, ni lepa reč. Ne treba mi ništa, osim jedne crne rupe koja će me progutati. Da nestanem, da me nema. Da mi utihnu misli. Da ispare osećanja. 
  Sve mi je izgubilo smisao. I onda samo ta praznina, rupa je u meni, ne, nego rupčaga, rupetina, provalija. Sve je prazno. Obično sam telo bez duše. Da, jer duša mi je negde pobegla. Možda je već i nestala za sva vremena. Srce koje mi inače ubrzano kuca, više ni ne čujem. I ono se usporilo. Ne trebam ništa i ne trebam nikog. U meni samo nervoza, i sivilo. Nigde kap sreće. Izgubila sam veru, izgubila sam i nadu. Ne spavam skoro ništa, niti sam umorna. Ne raduje me ništa, ni hrana koju volim, ni pesme koje volim.
   Fali mi ono nešto i ja više nisam svoja nisam ni živa. Dosta mi je svega. Dosta mi je ove praznine. Ni boje mi više nisu bitne, ni zvukove ne rezlikujem, svi su mi isti bezdušni. Mirise ne osećam. Sve moje, sve ono u meni, sve moje radosti, nestale su... Pobegle su od mene, i iskreno, sad već mislim da se neće ni vratiti... Nestalo je sve...polako nestajem i ja :(

rose

Strah u ulici Blogograda II

Strah u ulici Blogograda — Autor muckos @ 13:45
by beliocnjak 
 
Stajala je nepomično, zloslutno, užas je vrištao iz svakog nabora na njenoj pocepanoj haljini.
Ne znam koliko  vremena je prošlo, nastao je vakum, tišina, klepet krila. Na levo rame joj se spusti veliki  gavran, crn, crnji i od same noći.
Protresao je krilima, graknuo.Kandže su mu bile duboko zarivene u njene krte kosti obložene modrom kožom.

Kuda? Izlaza nije bilo. 

Naslonjen na zid u tom ćorsokaku, prebirao je po zaleđenim mislima, osluškivao i najmanji šum koji je dopirao od negde.
I gle, nešto se pomalja iz mraka, iza njenih bokova, neka povorka, čuje se pesma dečijih glasova.

Kolona dece je polako koračala, korak po korak, dah po dah, šupljine namesto očiju, krvave im vilice zjape.
Kreću se i ponavljaju jednoglasno:

"Gospodaru, idemo ka tebi, mi smo horde zla,
 mi smo tvoja deca. Daj nam hrane, daj nam krvi ! "

Iz gomile se izdvoji jedna devojčica, rumena, lepa, nasuprot ostale dece i priđe mu smešeći se. 
Zagledao se u te lepe okice, sjajne, umirujuće, oseti neki spokoj.

-Da, ona je moj anđeo, moj spas. Izbaviće me iz ovog ludila.

Pružio je ruku, pomilovao po kosi. I dalje se smešila. Nešto je držala u ruci i čvrsto stiskala.

-Tata, tata - progovorila je glasićem-  Došla sam ti, vodim te odavde.

-Ti nisi moja ćerka, ja nemam ćerku. Ko si ti devojčice?

-Tataaaaa, zar si me već zaboravio,eno, i mama nas čeka tamo iza.

Podigao je pogled prema onoj utvari sa gavranom na ramenu. To više nije bila utvara, nije bila sablast. Prelepa, crna žena sa velikim stomakom mazila je crnu mačku na svojim grudima. Bila je u poodmakloj trudnoći.
Deca su i dalje stajala u gomili pored nje i ponavljala tiho:

-"To je naša mama, to je naša mama".

Lice mu se iskrivilo od užasa, zgrčio je pesnicu. Nemoguće, ona je mrtva, ona je umrla na porođaju !

Smešeći se pomilovala je stomak.


Nastaviće se....


Strah u ulici Blogograda

Strah u ulici Blogograda — Autor muckos @ 01:00
   Negde, u jednoj strahovito mračnoj i veoma uzanoj ulici Muckoseve četvrti začuo se krik. Odjekuno je tako da je svima dopreo do koske. Naježena koža, neki zastrašujuće hladan vetar, i zviždanje u ušima. Okreneš se levo, nigde ništa. Okreneš se desno, ni tamo nikog. Onda onaj neprijatan trenutak kada bi pogledao iza sebe, ali bojiš se, jer ne znaš šta je tamo, i još veći strah kada treba da vratiš pogled napred. Ipak okreneš se. Nazad nema ništa, a od napred kao da nešto škripi. Srce lupa, hoće da iskoči. Noge se zalepile ne idu dalje od zemlje. Žustro okreneš glavu napred. Vidiš da nije ništa strašno, samo se zanjihala jedna stara zarđala kapija. To je vetar pomisliš. Ali treba proći tuda i srce se ne smiruje. Već ti je i hladno. Leden si. Koračah lagano i svaki korak oslikava tvoj strah. Noge ni ne podižeš vučeš i po vlažnom betonu od kiše. Ispred tebe na kraju puta jedno ulično svetlo žmirka, tebi na neseću. Pomisliš: "Samo da se isčupam odavde, tamo je prometna ulica, pa ću se umiriti." Stižeš pri kraj. Srce ti lupa kao da će sad probiti tvoje telo, ne osetiš ga, sad ga već i čuješ. Svetiljka se igasi na sekund. Tebi ta sekunda deluje kao čitava večnost, milion misli vrzma ti se po glavi, jeza, znoj sa čela. Svetlo se pali, i BUU. Tu ispred tebe stoji ona. Žena krvavih očiju, mokre kose, bačene preko lica i poderane stare haljine,ko smrt bela. To nije ni živo. Utvara. Njen pogled te zaledio, užasnut si...i sve što si uspeo da izustiš je samo jedn krik...
undefined

Dobro došli u strahovitu ulicu Blogograda!  
S kriklju vaša BloodyMuckos!

Powered by blog.rs