Moj mali svet

Božić je...

Moja fascikla — Autor muckos @ 21:07

Božić je. Katolički. Nisam katolkinja, ali ovaj Božić više slavim nego svoj. U stvari, krštena sam u katoličkoj crkvi onda mora da sam katolkinja. Ne znam, zamrsili su mi život po tom pitanju, ali to sad nije ni bitno... :)
Božić je. Juče smo imali prelepo Badnje veče. Doduše nismo svi bili na okupu. Nisam imala moju jaču polovinu, nije bilo ni mog brata sa njegovom ženom i malim Vukom, ali smo baba, mama i ja predivno proslavili to veče. Proveselile smo se, ja sam bila Dj :) Puštala sam malo mađarske pesme za babinu dušu i malo naših pesama za maminu dušu. Jele smo, pile smo i mnogo smo se smejale. Samo nas tri. I bilo je čarobno.
Kasnije sam otišla kod jedne druge porodice. U "moju drugu kuću", ako mogu tako da je nazovem...Razdelili smo poklone. Dobila sam nešto, čemu sam se najmanje nadala. Nešto što sam oduvek želela da imam: Dreamcatcher tj. Lovac snova. Ono zanimljivo čudo što indijanci prave. Jedna teorija je da kroz mrežu prolaze ružni snovi i izlaze kroz prozor dok se u mrežu upliću lepi i niz pera silaze do sanjača. Druga teorija koja je poznatija je da mreža pušta samo dobre snove da prođu dok lovi loše koji pri jutarnjem svetlu nestaju. Ne znam još mnogo o dreamcatcher-u ali saznaću, jer to sam ja, ako me nešto zanima ima da otkrijem o tome sve do najsitnijeg detalja. Lepo sam spavala. Imala sam konačno "ovozemaljske" snove :D ništa posebno, ali ništa ružno. Ne znam da li je zbog njega ili ne, ali ja ga volim i verujem da će mi čuvati snove.
Sve u svemu Božić je. Ali nisam onoliko ispunjena kao što sam pre bila na ovaj praznik. Kao u pesmi Nine Badrić kad kaže: "..moj je život lažni sjaj..." Smejem se mnogo. Ali nije to to. Ima kada se nasmejem od srca, ali to je retko. Tako sam se nasmejala kad sam dobila mog dreamcatcher-a. U tom trenutku mi je srce ponovo zaigralo. Tako sam se smešila kad sam kupovala poklone mojim najdražim osobama... Kako mi je, malo ko zna. Tačnije skoro niko. Zna jedna jedina osoba. Nisam nesrećna, daleko od toga. Ali ne osećam se potpunom. Fali mi ono nešto. Jedan pravi topli zračak sunca. Nikako da se već probije do mene.
Sve u svemu, želim svima da čestitam Božić, koji ga danas slave. Da vam dom bude pun ljubavi i sreće!

Moj ovogodišnji božićni poklon :)
koliko sam uspela da ga uslikam
na najsvetlijem mestu, sa najgorom kamerom što imam
:)

 


i njegova umanjena verzija 
koju mogu svugde da nosim
 
 

Powered by blog.rs