Moj mali svet

Pronađite svog zaštitnika

Moja fascikla — Autor muckos @ 18:47


Imam jednu zanimljivu priču. Naime još davno dok sam bila mala, jedan dan su moj brat i otac došli od strica. Odmah su nasrnuli na mene i na mamu. 
- Davaj kašike, novine...da vidite čudo!


Ovako, bili vi katolik ili pravoslavac, slobodno pokušajte!
Uzmite sedam kašika supenih,metalnih.
Uzmite novine, najbolje bi bilo A4 formata, jer s njima je najlakše rukovati u onome za šta su potrebne. Moraju biti novine, ne može običan papir, jer su novine poznate po lošim vestima! Naravno isto 7 listova
Presavijete novine na pola, a kašika se gurne sa unutrašnje strane, gde su novine presavijene. Sledi zamotavanje kašike u papir, kao tepih u rolnu, gde je naravno deo kašike kojim se jede van papira. Isti postupak se uradi sa svih 7 kašika, koje se zatim poređaju jedna pored druge.
Glasno izgovorite ime nekog sveca, prekrstite se 3 puta, potom naglas brojte pokazujući na svaku kašiku pojedinačno: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
Onda sledi odmotavanje kašika, krenite od prve.
I tada treba da se desi čudo, bar jedna kašika mora biti van novina, znači ne u sredini gde ste je vi stavili. 
Kojim čudom se ona stvori napolju, ne znam, ali stvori se!
Tada je taj svetac vaš zaštitnik narednih godinu dana!
Postupak ne mora odmah da uspe, i može se ponavljati tri puta na dan!
Bar su meni tako rekli.
Ja sam se setila da sam to poslednji put uradila u maju prošle godine, a ove još nisam.
Pa rekoh ajde da učinim ponovo!
Bila sam nestrpljiva i pošto mi nije uspelo ni iz trećeg puta, nisam mogla da dočekam sutrašnji dan da uradim opet.
Uradila sam još dva puta.
I taj peti put druga kašika bila je napolju. 
Moj zaštitnik, kao i uvek do sada je Sveti Đorđe!
I sad sa osećam nekako ispunjeno!
Pokušajte i vi.
Pogledajte čudu u oči i pronađite svog zaštitnika!
:)


p.s. zaboravih reći da se to radi stojeći

 


Radost moja!

Fascikla mojih misli — Autor muckos @ 16:00


Heh, obavljen i poslednji razgovor!
Saznala sam da će mi posao biti fenomenalan,
a plata isto tako...vrhunska :)
Sad sam odahnula.
Počinjem od 1.12.
Malo mi je žao što je to samo trenutni posao,
ali Bože moj, bar ću se veseliti.
Naime, radiću u prodavnici dečijih igračaka!
Šta je veća radost od toga, 
kada znate da dolaze kod vas da bi ispunili dečija srca :)
I to pred ovaj divan praznik što se bliži, Božić!
Mnogo se radujem, mnogo se veselim.
I ono čemu se još više radujem
je što ću bar na kratko pobeći
iz ovog mog malog mestašca
Ah miline!
Uživancija... :)))

 


Za ljubav se vredi boriti?

Fascikla ljubavi — Autor muckos @ 01:50

    Odustajem! Da, odustajem! Pitaš se zašto? Zato što sam uvek bila ja ta koja se borila, borila sam se i za tebe i za mene! Ti naspurot tome nisi ni malim prstom makao. Sve što je bilo važno za tebe jeste da tebi bude savršeno. Nevetovano je kako mogu imati toliko veliku inuticiju. Danas, kao što si video napisala sam post "Strah me je!". U njemu sam opisala kako imam loš osećaj. Ceo dan mi je tako. Mama otišla na posao, a ja explodirala, samo sam to čekala da ostanem sama i da na miru pustim suzu, jer strašno sam imala loš osećaj!

     Ima stvari koje ne znaš, ono što je ona uradila je mogla da uradi u tajnosti da ja ne znam za to! Ali nije, a zašto nije, to znam samo ja! Zato što sam joj juče bacila pesak u oči, onda se povukla i sad vidim i zašto, da mi vrati nazad! Nije meni zbog nje. Ona je niko i ništa naspram mene. Ja sam dijamant, ona nije ni običan kamen. Meni je zbog tebe. Zbog toga što si mi na ovakav način otvorio oči. Svakako ima stvari koje ne znaš, a verovatno još više njih za koje ja ne znam.

     Ne, ne raskidam sad ovde i ovako sa tobom (pod 1. to se čini oči u oči, pod 2. to nije cilj ovog posta), ali ova priča verovatno završava  sada. Zašto? Evo reći ću ti. Pružila sam ti sve, zadovoljila sam se mrvicama, jer ti gospodin čovek nisi spreman na vezu. Ne znam, ja koliko znam, kada se dvoje ljudi viđaju, kada vode ljubav, grle se, ljube, pričaju o problemima, mislim da to predstavlja vezu. Ali eto, ja nisam pred svetom dobila titulu devojke, jer je tebi to trebalo i jer te je to činilo srećnim. Navodno tako smo trebali da rešimo svoje probleme. Pristala sam na sve. Jer sam verovala u nas, verovala TEBI! Pored svega, verovala sam ti.

     Sve što sam od tebe tražila je da onu laku robu izbaciš iz naših života. Kada sam ti okrenula leđa ono veče i kada sam ti rekla da kad se smisliš šta hoćeš da se javiš, ali da paziš da ne bude kasno, jer ja ovo ne mogu ovako, naglasila sam da ti poslednji put govorim da mi ona u životu ne treba više! Jer ako se ne sećaš ti si mi na samom početku rekao da neću morati da je trpim, ali ipak prekršio si to. Posle te večeri, vratio si se. Ja sva srećna, konačno ćemo opet biti zajedno, ali ne! Opet smo bili na istom. Ti slobodan po saznanju sveta, ali ipak imaš mene kraj sebe. Eto! Ipak iako sam kada sam odlazila rekla da  to ne želim, pristala sam na tvoju igru, sve zarad naše sreće. Tj. tvoje trenutne sreće, a naše neke buduće.  Zadovoljih se ja mrvicama. I ti nisi bio dovoljno nesebičan da pružiš i meni ono što želim ja, ono što će mene učiniti srećnom!

      Zašto kažem da se ova priča završava? Zato što se ja više ne borim. A ti nećeš učiniti ništa povodom toga da se priča nastavi. Opkolila te otrovna zmija, i ti joj se prepuštaš, ne boriš se protiv toga.  Mislim da ti nisi svestan svojih osećanja. Zapitaj se malo. Zar da me voliš koliko u to veruješ, zar bi dozvolio da me zbog jednog smeća izgubiš? Zar ne bi već bio ovde na mom pragu i rekao: "Muckos, izvini! Volim te!".  Heh, čak ni na to nisam dobila odgovor danas, skroz si bio hladan. Ali nema veze. Zapitaj se samo, preupitaj se, kada već ne možeš da zamisliš svoj život bez njene uloge u njemu, zar me voliš? Ne postavljam ova pitanja sebi, postavljam ih tebi. Tj. ti treba da ih postaviš sebi i da nađeš odgovor. Možda taj odgovor nije onakav kakav si mislio da jeste. Zar da me voliš koliko misliš da me voliš, zar onda ne bi učinio sve da budem srećna, kao što sam to učinila ja. Zar ne bi? Zar ne bi gledao da me ne povrediš ni na kakav način?

     Ne, pardon, tebi je sve šala! Tebi je šala bila i kad sam vas uhvatila u muvanju i kako joj govoriš "srećo" i  "sve ću učiniti da se ne pokaješ što si se vratila",  "srećo, malena, bebo", "zaljubljeni par", "zvaću te da čujem toj slatki glasić" i ostalo. Možda sam ja dovela do svega toga, ali nisi ti proživljavao ono što sam ja, nisi ti gledao zaljubljene poglede, koji su me pogađali. I pored svega, pored toga što sam sve to sahranila tri metra pod zemljom i ponovo te pustila u život, doduše na način koji je tebi odgovarao, i sve to da bi jednoga dana uspeli zajedno, da ova ljubavna priča ne prođe, pored svega toga, ja ne valjam, jer ne prihvatam nju. Imali smo nešto posebno. Ali problem je što sam se za to posebno borila samo ja. Ne, ne ostavljam te sad. Ali odustajem. Ne borim se. Borila sam se ja dovoljno za oboje. Hteo si drugu mene, dobio si je, nisi to video, sad dobijaš  opet drugu. I ova priča ako se završi završiće se samo zbog tebe. Zbog tvog ponosa, zbog tvoje sebičnosti, ili možda jer uvidiš da ne gajiš osećaje kakve misliš da gajiš. Ja samo znam, da pravi muškarac koji neizmerno voli već bi bio tu, i ja ništa od ovoga ne bih kuckala.

     Znam samo da sam prvi i zadnji put sebi dozvolila da proživim ovo što sam proživela večeras. Ti dok se duriš, jer meni smeta ona, ja sam počela da trnem cela, srce mi je toliko lupalo da sam ga mogla čuti u ušima, i osetiti u grudnom košu. Kao da je htelo da iskoči. Oblio me hladan znoj, kako su mi trnule ruke, trnulo je i celo telo, bila sam izbezumljena, i nažalost u tom trenutku sama. Krenula sam napred kod babe, sa sve ćebetom oko sebe, ali kada sam stigla do njenih stepenica izgubila sam kontrolu nad telom, skoro sam se srušila, počelo se sve vrteti i samo sam sela na stepenice od betona (ne brini sedela sam na ćebetu), nisam mogla da dođem do vazduha, imala sam napad, ne znam ni ja kakav. I dok nije prestalo da se vrti sedela sam tako napolju na hladnom duže vreme, utrnutost se malo povlačila.
 Nisam budila babu. I ja sam se vratila kući unutra. Dok ti sve nazivaš šalom, ja sam mogla završiti u ko zna kakvom stanju.

      I zbog toga ja više ništa neću učiniti povodom ove veze. Činila sam dovoljno, a dobila ništa. Ja se više ne borim. Dala sam šta sam mogla. Na tebi je hoćeš li spasiti sve što smo imali i što smo počeli da gradimo ponovo ili ćeš se prepustiti životu u kojem nećeš imati svoju ljubav ali imaćeš nju. Još jednom ti govorim, zapitaj se šta, i koliko ti značim. To je pitanje koje treba da postaviš sebi. Odgovore samo ti znaš. Vredi li zbog nje izgubiti mene? I to samo ti znaš.

      Ja znam koliko vredim. A ti? Dobio si sve što si hteo, odrekla sam se radi toga svega što sam htela ja, i ne nisam se kajala, jer verovala sam da je to za naše dobro! Htela sam da dam sve od sebe i da ti pružim sve što želiš. Ali ti se nisi odrekao jedne stvari koje si trebao, kao da nemaš morala, kao da nisi čovek. I zato ja, više se ne borim, ne očekujem od tebe ništa, a da li ću to ništa i dobiti ili nešto drugo, ostaje na tebi! 
Ne, ne ljutim se! Samo na tebi ostaje da se boriš. 

     Opet da ti kažem: Volim te! Evo kažem, i pored rizika da ponovo neću dobiti odgovor na to!
Ja i moja glupa intuicija, eto desilo se loše! A ti molim te, bar ovaj put imaj obzira, imaj razumevanja, i nemoj da mi govoriš "ti nisi ovo ovako, i ono ovako, dosta mi tvog ovog i tvog onog", sad bar nemas prava na to,jer činila sam kako si hteo! I da treba opet bih, kada bi znala da ono što mi se deslio danas da se ni bi deslio nikad više. Mislim da to govori koliko mi značiš.

    A sad odoh da spavam, jer pilula čini svoje! Hvala Bogu, bar ću spavati moći i barem sam smirena!
     Ljubav će pokazati svoje, ili možda i neće!
     Laku noć!

Ona ili ja

Muzička fascikla — Autor muckos @ 16:05

Ona ili ja-Jelena Rozga


Pošto iz nepoznatih razloga ne mogu da 
postavim video s youtube-a
već neke tri nedelje
dobijate pesmu u verziji linka
 :)

Crvena kraljica

Fascikla bez reči — Autor muckos @ 12:30

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Otišla u svet snova

Fascikla mojih misli — Autor muckos @ 01:10


Otišla u svet snova!
Otišla, jer glava je prebukirana!
Emocije pomešane!
Neka praznina,
Suze koje se ne vide, jer ne plaču oči!
Plače mi duša, srce i razum!
Zašto?
Ne znam. Tako se osećam.
Gledala sam Prvi glas Srbije.
I u jednom trenutku rastužila se!
Zašto?
Ne znam.
Moja svest nema pojma šta se biva u mojoj podsvesti!
A moja podsvest me trenutno ubija svojom tajanstvenošću!
Oči ne osećam!
Ne oči, telo upšte!
Nekako sam slaba!
Vriti mi se sve!
Posvađana sam sa sobom!
Pri tom ne mislim na svoju sobu već na sebe!
Onda me hvata osećaj kao da duša izlazi iz mene!
Zašto?
Zbog čega?
Pojma nemam, verovatno umor!
Sve što želim je da ovo veče spavam lepo!
I da me ne muče ružni snovi koji su tu otkad znam za sebe
(ali to je za neki drugi post)
Hoću da večeras sanjam anđele, dugu, šarena polja,
brda, potoke, šumarke!
Hoću lepe snove!
Bože, podari mi ih, makar samo noćas!
Daj da sanjam neku lepotu.
Neku radost, sreću!
Želim da letim među oblacima!
Želim da u današnjem snu dotaknem sreću!
Ne znam odakle mi snage da kucam!
Slova ne vidim!
Toliko mi se vrti sve!
Kao da sam u nekom bunilu!
I zato idem da zagrlim sve plišane igračke,
iako to možda nije odraz zrelosti,
ali one su moja manija.
I one su mi sve, pogotovo jer svaka ima poseban značaj!
Idem da ih grlim da ne spavam sama,
jer sad to već mrzim!
Idem da snevam najlepši san,
jer to do sada nikada nisam!
I sada u ovom trenu znam i sigurna sam da noćas hoću!
Znam jer to želim više od svega!
I znam ostvariće se!
Mora!
Jer u jutro hoću da uđem ispunjena srećom!
I tako će i biti, jer JA tako želim!
Laku noć, svima!
Laku noć, meseče!
Laku noć, zvezdice moja!
Laku noć, mrače, ja odlazim u neku svetlost
prepunu opojnih mirisa i šarenih boja!
Laku noć, blogeri!
Laku noć , Muckos, odmori se i ti!
I laku noć, JA, vreme je za sreću!
Snovi stižem!
Pripremite mi kuću od slatkiša, put od duge,
svetiljke ljubavi, muziku radosti, mirise spokoja,
livade slobode, oblake sigurnosti, potoke čistoće i iskrenosti.
Najlepši snovi ja stižem!
Laku noć!

undefined

 


Naša priča i pričice

Moja ljubavna priča — Autor muckos @ 01:40

      Vratih se i ja! Kad ne mogu bez vas ni dva dana. Pa da počnem. U aprilu, kada sam sa K.V. raskinula (po prvi put zvanično), otvorila sam novu kategoriju "Moja ljubavna priča". Sada sam prelistala tih pet članaka u toj kategoriji i videh zanimljivu stvar da je ona započeta 24., zanimljivo skroz nisam ni primetila (ko je čitao članke zna zašto je taj br. zanimljiv mada verujem da je malo ko od vas pročitao, jer tada sam bila početnik i manje poznata na blogu). Tada se i K.V. pojavio kao tzv lord_johnny i kao misteriozni lik počeo da komentariše moju priču, naime zato što nije mogao da zamisli da izgubi svaki kontakt sa mnom. Ja priču nisam nastavila, a trebala sam pod ovim nazivom pod kojim je ovaj članak, pa eto želim da joj dam završni post. Zašto završni? Zato što mislim da joj nije mesto tu, zato što ima jako mnogo da se piše i zato što mi je sećanje kao u slona, i ne želim da blog preplavim tom pričom. Možda joj je mesto u nekom malo većem izdanju, tipa neke knjigice, ali o tome ne razmišljam. U svakom slučaju, oduvek sam htela da je zabeležim i to sam i počela u svom laptopu, koji je pokvaren nažalost, ali pošto će uskoro doći u moje ruke kao popravljen moću tamo da nastavim. Dakle ovaj post je samo zatvaranje kategorije "Moja ljubavna priča".

      Kao što rekoh, kategorija je nastala pri našem prvom raskidu. Izdržali smo svega 10 dana jedno bez drugo, počelo je slatko muvanje, poslao mi je poklon za Uskrs putem pošte. Bila je to brojanica, koju sam želela već više od dve godine kada mi se prethodna pokidala. Zanimljivo je koliko je romantičan, kada me nema. Pomirili se mi, shvatio je da ne može bez mene. Prolazilo je vreme, bilo nam je bolje nego ikada i onda ni sama ne znam kada je sve krenulo po zlu i opet dođosmo do raskida. Znam krivi smo oboje, ja zbog svoje naravi kakvu sam imala, a on zbog svojih pogrešnih dela koje je činio.

     No, to sad nije bitno. Ja sam sa pričom stala kod naše prvo "Volim te!". Sad kada sam čitala taj članak prosto su mi se zasuzile oči. Toliko se živo sećam svakog trena. Čak i njegove sobe iako je već par puta razmestio nameštaj.  Prolazilo je vreme, i mi smo u početku imali samo lepe trenutke. I što je najzanimljivije svega se sećam kao da je juče bilo. Nikada neću zaboraviti našu prvu intimu... Bože, koliko samo lepih sećanja.

     Kasnije su dolazili problemi, njegova preterana ljubaznost prema svima. Uživanje u tome da se dopada drugim devojkama, preterivanje u kontaktu s njima, onda naravno ja k'o ja, koja uvek primeti kad se žensko namerači na njega, pa moj pogrešan pristup prema tome, znam gušila sam ga s tim. Ali ili sam se ja pogrešno izražavala ili me on nije slušao. Mada mislim da je oboje, ja sam imala pogrešan pristup, a on nije slušao šta mu govorim. Ali sve su bile sitnice koje su se rešile. Jedino što mi se nije svidelo je da sam vremenom postala plačljiva osoba, i koliko njemu, toliko je i meni smetalo. Uvek smo se znali pomiriti i uvek je sve došlo na svoje, ali nekako je to sve bilo privremeno.

      Onda je došao jedan jako, ali jako težak period za njega. Trudila sam se da budem tu koliko sam mogla, i iskreno mislim da sam mogla i puno više, ali sam se zaista trudila da mu olakšam sve. Bila sam uz njega, druga možda ne bi. Ko zna. Ali ja sam ostala, a što i ne bi. Sve što se dešavalo s njim, dešavalo se i sa mnom, mi smo jedno i zato smo tu da damo sve najbolje onom drugom. Ali hvala Bogu prošlo je i to, doduše još nije sasvim gotovo s tim, ali sada je već lakše, i koliko je verovati mom osećaju sve će biti u najboljem redu.

    Naš generalni problem mislim da nisu naše mane, mislim da je problem bio taj da smo zaboravljali na ljubav koja je u nama. Doduše ne mogu to da kažem za sebe, jer u meni je unatoč svemu ljubav rasla, a pored svih sitnih problema koje smo imali (kažem sitnih, jer sitni su bili, bili smo i deca), u njemu je ljubav počela da se skriva. Zašto kažem skriva? Zato što nikada nije prestajao da me voli, ali sitnice koje su dolazile jedno za drugim učinile su da onaj dečko koji mi je poklonio ružu u sred pune diskoteke, nestane. Znam da duboko u sebi krije to, krije svoje najdublje emocije prema meni. I jedino sam u tome krivac što sam to potisnula u njega. Zaboravili smo na sebe, na osećaje koje imamo, prepustili smo se nekoj navici, a mogli smo mnogo bolje.

     On se bojao da bude iskren, a ja sam samo to želela od njega. Došao je naš prvi raskid. U aprilu. On je imao potrebu za tim, razlozi su meni bili nejasni...Razišli smo se i došao je jedan jako težak period za mene, nisam spavala ništa, nisam jela ništa, nisam pila ništa. Čitava četri dana, onda sam prvi put prezalogajila, i krenulo je nekako na bolje, jer gore nije moglo. Pa smo onda počeli s muvanjem. I 10. dan smo se pomirili. Kao što sam već rekla: shvatio je da ne može bez mene.  Bilo nam je bolje nego ikada, on je bio pun pažnje, što mi je mnogo falilo, lepo smo se provodili,nismo se svađali. I onda je nekako sve krenulo po zlu opet

      Naime, za sve je kriva jedna ženska osoba koja se u naš život pojavila pre nešto više od godinu dana. Vrlo brzo sam je prozrela, i shvatila sam da se nameračila na njega. Sa mnom, koliko god sam se trudila nije ostvarila dublji konakt, s njim naravno jeste. Neću da pričam detalje, ali svaka žena bi primetila isto, počev od njenih pogleda. Ja sam naravno proglašena ljubomornom. Nedavno kada se stvar pogoršala, proglašena sam "ljubomornom bez razloga" i rečeno je da umišljam. I kada sam sve uhvatila na delu, kada više nisam mogla da budem "majmun" bila sam ostavljena s izgovorom da sam ljubomorna. Pred svima ja sam ispala loša, a ona nevinašče. Ne ponosim se načinom na koji sam otkrila šta se krije među njima, ali morala sam. Posle vrlo kratkog vremena, otvorila sam svima oči dokazima, i svoje "ukaljano" ime, ime koje je označavalo nepodnošljivo ljubomornu osobu, sam očistila. 

      Ovaj raskid mi je mnogo lakše pao nego prethodni. Ali opet, mnogo mi je loše bilo. Posle jako kratkog vremena, došao je do mene opet, sa rečima ljubavi, i sa rečima da učinimo sebe ljudima kakvi bi uspeli u vezi, jer kao što ni ja ne mogu bez njega tako ni on ne može bez mene. Oboje smo bili krivci što je došlo do ovoga, samo što sam ja njemu "povređivala" psihu (kako da kažem, bila sam teška), a on je meni povređivao srce (ne prvi put). Ipak, pustila sam ga nazad u život (i on mene).

     Naša priča nije gotova, za našu priču još uvek se borimo. Ali nekako imam osećaj da se ja borim više. Ljubav je bol i radost, patnja i sreća. Ljubav je sve. I kroz sve smo prošli. Ljubav je i odricanje, u ljubavi se trudiš da onaj drugi bude srećan. Ja to i činim, eto me tu gde jesam...eto me tu gde možda druga ne bi bila, eto me tu iako drugi ne razumeju zašto sam tu. Ali borim se za ovu ljubav, i dajem ono što njega čini srećnim. Ali da li ću to dobiti i ja? Još ne znam, i strah me je. Mnogo me je strah, jer ne želim da se borim sama. Voli me, koliko i ja njega. To pokazuju trenuci kada ljubav izlazi iz njegovih očiju. I iako znam da ne može bez mene, toliko znam i da je sebičan. A ljubav ne zna za sebičnost, zar ne? Zato se bojim. Ali eto i dalje se borim za ovu ljubav. Ne odustajem. Popravljamo stvari na njegov način. Dajem mu što mu je potrebno, ali da li će biti dovoljno nesebičan da pruži ono što je potrebno meni? Da li će njegova ljubav konačno isplivati u potpunosti? Da li će se vratiti dečko koji mi je poklonio ružu jedne tople noći u maju 2008. Da li će doći onaj dečko pun nežnosti, pažnje i ljubavi? Kraičkom oka ga vidim, osetim ga, tu je negde u blizini, nekada se pojavi, pokaže mi se u svom punom sjaju, ali da li će doći zauvek, da li će ga pustiti u svoj život u potpunosti, ostaje za neku drugu priču. Ovim zatvaram svoju kategoriju "Moja ljubavna priča"


24.06.2008. uvek u srcu!
24.07.2008. najlepši tren!
 Od strastvene noći do romantičnog jutra

Moje priče — Autor muckos @ 14:50

   Zima. Ulice su okićene lampicama. Grad je prelep. S neba padaju najnežnije pahulje. Padaju da okite Božić snegom. 23.12.-veče. U gradu unatoč hladnoći mnogo ljudi šeta ulicama. Na trgu stoji jedna devojka sama. Duge crne kose, koja je pala preko belog toplog kaputića. Čini se kao da čeka nekog. Pahulje su je već svu opkolile. Prestala je i da se bori s njima i da ih čisti.  Posle nekog vremena stigao je jedan mladić. Visok, zgodan, u elegantnom crnom kaputu. Približio joj se, obgrlio je jednom rukom oko struka, i poklonio kratak nežan poljubac na njene rumene usnice. 

-Hej, jesi zaršio?! Konačno, smrzla sam se čekajući te.- prozborila je smrznutim glasom.
-Hoćeš da ti dam kaput?- rekao je kroz smeh- Mada to ne bi bilo pametno, jer bi verovatno dobio upalu pluća, pa bi kukala, jer moraš da me neguješ.
-Haha, baš si duhovit.

      Držao je ruke u džepovima, a ona je provukla svoju ručicu kroz njegovu. Uputili su se ka svojoj destinaciji. Grad je bio božanstven, noć čarobna. Sve je odisalo nekom Božićnom toplinom. Džinovska jelka u centru sa bezbroj ukrasa i pregršt sijalica. Šetali su neko vreme, pričali, smejali se. Ušli su na jednu veliku drvenu kapiju među starim građevinama, prošli kroz jedno maleno dvorište i ušli na prvi ulaz. Hodnikom su odzvanjale njene snežno bele čizme sa štiklicom. Potrčala je stepenicama, jer je jedva čekala da uđe u toplo. On je kao dete počeo da je vija. Sreća pa su išli samo do drugog sprata, inače bi razljutili komšije. Kada su stigli do vrata, nije mogla da nađe odgovarajući ključ. A kako bi i mogla kada ju je zgrabio s leđa, prevukao ruke preko njenog tananog struka i počeo da ljubi po vratu.

-Srećo, molim te! Zar ne mogu na miru ni vrata otvoriti?
-Pa ne branim ti ja. (osmeh)

     Napokon ušli su. Okačili su kapute, izuli se, i konačno se našli u toplom. Stan je bio malecki, ali divan. Živeli su tu već četiri meseca i baš su se lepo navikli. Malena dnevna sobica, sa jednim dvosedom, dve fotelje, mali stočić, tv...sasvim dovoljno. Iza dvoseda malo dalje bio je trpezarijski okrugli sto, sa četri stolice, ništa veliko, i iza šanka se nazirala malena kuhinja. Poput male garsonjerice, samo što su imali i spavaću sobu. Za njih dvoje mesto je bilo idealno.

       Graciozno otišla je do kuhinje i uzela flašu crnog vina i dve čaše. Seli su ispred dvoseda u dnevnoj na pod i pijuckali vino. Veče je proteklo savršeno, uz toliko priče smeha, s puno ljubavi...Nisu ni primetili kada se flaša ispraznila. Smeh, minut tišine. Pogledali su se, dubokim pogledom, pričali su ćutanjem. Prošao je rukom iza njenog uha kroz meku kosu. Približio je usne njenima i počeo strasno da je ljubi. Ruka mu potom klizila niže po telu. Nagnuo se napred i nežno je spustio na pod. Poljupci su padali, odeća je nestajala. U znoju strasti, razmenjivali su dodire, uzbuđenje je raslo. Dok joj nežno povlačio kosu i ljubio po mednom vratu, ispuštala je uzdahe zadovoljstva. Potom je preuzela kontrolu i kao prava tigrica povela ga u oluju u kojoj pritisak raste, srce ubrzano lupa i zadovoljstvo preovladava.

      Izmorena, legla mu na grudi. Posle nekog vremena, nežno je odneo do kupatila. Otišli su pod tuš, da se osveže. Ali vrag mu nije dao mira, toliko je bio opijen njom, priljubio ju je uza zid, na hladne pločice, nastavio je da je ljubi strasno dok je para opkolila celo kupatilo. Lagano je uhvatio za jednu nogu, podigao ju je na svoj struk, potom je uzeo i drugu. Sada se našla u njegovim snažnim rukama, nije imala kud. Prepustila se želji, prepustila se strasti, dok se voda slivala niz njihova užarena tela. Prošao je čitav sat u igri opojnog ludila. Sada je već i voda bila hladna. Zaista su se osvežili.

      U mekoj plišanoj postelji završili su veče. Nežno, ali ipak čvrsto zagrlio ju je... Utonuli su u najslađi san. Ujutro, probudila se prva. Spremila je lagan doručak. Kada je ustao sto je već bio spreman. Nežan poljubac za dobro jutro. I osmeh prepun ljubavi i sreće. Doručkovali su.

-Kada završimo, treba da kitimo jelku.-rekla je.-Jesi kupio ukrase?
-Znam, znam, juče sam kupio sve što je potrebno za naše prvo kićenje. Crveno sve, kao što si i želela.

      Posle doručka, krenuli su akciju. Na šank, postavili su manju jelkicu. Zajedno su postavljali ukrase, od lampica, preko kuglica, bisernih lančiča, mašnica, stigli su do poslednjeg i najlepšeg detalja, zvezde za vrh jelke.

-A gde je zvezda? Nisi je valjda zaboravio?
-Nisam, evo je tu.- i pružio joj kutijicu, lepo zapakovanu u crveni sjajan papir.

Nežno je otvorila. U kutiji je ugledala pregršt ružinih latica. Nasmešila se.

-Baš si vickast.- počela je da pretura po laticama kada je izvukla zvezdicu. Za nju je bio vezan jedan mali paketić.
-Šta je ovo?- upitala je.
-Otvori pa ćeš videti...

Odvezala je mašnu i otvorila kutijicu. Zanemela je. Pogledala ga je sa suzama u očima. Tada je počeo:

-Kada smo letos počeli zajednički život znao sam da sam spreman za ovaj trenutak, samo me je nekako bio strah. Shvatio sam da si ti žena mog života. I pre nego što smo učinili jedan ovako važan čin kao što je postavljanje zvezde na našu prvu zajedničku jelku (osmeh), hteo sam da ti kažem da želim svako veče da zaspem u zagrljaju s tobom i svako jutro da se budim uz tvoj prelepi osmeh. Želim da sa ovolikom ljubavlju kitimo jelku i kada budemo imali sede na glavi. I sve što trebam je da mi potvrdiš da i ti to želiš.

     Nije mogla da izusti ni reč. Iz oka kanula joj je suza. I dok je osmehom pokazivala svoje snežno bele zube, samo je klimnula glavom. Pao je zagrljaj. Zagrljaj koji je bio drugačiji od svih, koji je krio najlepše osećaje do tada i koji će se pamtiti s radošću. Jelku je ukrasila prelepa sjajna zvezda, a njenu ruku još lepši dijamantski prsten.
 
undefined 

Ženska logika

Vickasto :) — Autor muckos @ 17:50

Putujem autobusom 3 stanice.

Krcat je i baš mi se ne gura do aparata da poništim kartu.

Zamoliću ženu ispred da je poništi.

Kako da joj se obratim, sa ti ili Vi?

Na pretposlednjoj stanici nije sišla. Znači, putuje do kraja.

Malo je bolje osmotrim i vidim da nosi bocu vina. 

Sigurno ide kod nekog muškarca, rekla bih.

Vino spada u skuplju kategoriju. Muškarac je, dakle, zgodan.

U mom naselju su dva zgodna muškarca - moj muž i moj ljubavnik.

Mom ljubavniku sigurno ne ide, jer ja sada idem kod njega. 

Dakle, ide kod mog muža.

Moj muž ima dve ljubavnice - Tamaru i Marinu

Tamara je trenutno na godišnjem.

Na to ću : "Marina, možes li molim te, da mi poništiš kartu?"

Marina : "Mi se poznajemo??????" 

:)))Njena misao

Moje priče — Autor muckos @ 11:50

 

Sedela je na klupi u parku. Dok je jesenje lišće krasilo zemlju, nad njom je plesalo drveće šarenih haljina, uz opuštajuću muziku vetra. U daljini čuo se dečiji smeh. Ta radosna muzika grejala joj dušu. Svojim nožicama igrala se sa opalim lišćem. Volela je taj zvuk. Bio je tako poseban. Tako nežan. I još po neki crvkut ptica, nije još sve u prirodi zaspalo. Nije ni u njoj. Sedela je tako na klupi u praku. Kada je odlutala u svoju misao

"Ne mogu. Boli. Oprost ne znači i zaboravljanje. Čovek nije stvoren da zaboravlja. Ali iako se trudim da to učinim, ne mogu, jer sve se nekako vraća. Očekujem nemoguće. Ili možda da očekujem od nekog drugog karaktera, možda isto to ne bi bilo nemoguće. Svesna sam da ono što želim neće se ostvariti. Jednostavno boli. I to ne vide. Ne shvataju... Nikada neće ni shvatiti, jer nisu u mojoj koži. Ne mogu oni da uklone moju bol. Ne mogu, nisu u stanju. Za to je potreban jak karakter, volja, i velika ljubav. Da li je vreme da odem? Ne znam. Ali znam da sam jedina ja koja mogu da utišam ovaj vetar boli. Jedina ja. Jer drugi to neće učiniti za mene. Previše tražim. I samo sam lažnu nadu stvorila sebi. Taj učinak toliko boli, i koliko god ja brisala tragove stvori se neko ko baca nove. Dosta mi je čišćenja, mrzim čišćenje, neću više da čistim da bi drugi bili zadovoljni,jer ćutim i brišem. Zar sam za to stvorena? Ne, stvorena sam da živim i uživam u trenutku. Stvorena sam, da me vole i da volim. Stvorena sam da dobijam i da poklanjam samo lepo. Stvorena sam da me poštuju i da poštujem. Stvorena sam da koračam dugom, ne trnjem. Stvorena sam da me drži jedna ruka, ruka koja je samo moja, ničija druga. Stvorena sam za sreću, ne za bol. Stvorena sam za iskrenost, predanost, ljubav, strast i poštovanje."

Podigla je svoje prelepo lice. Gledala je u nebo. I nije bilo toliko sivo i sumorno za ovo doba godine. Prolomio se jedan zračak sunca kroz granje. Obasjao je njene božanstvene oči. Vratila je pogled. Bacila ga u ruke na svom krilu. U tom trenu jedan zlatni listić pao joj u naručje.

 

"I negde je stvoren neko ko će mi to pružiti!", pomislila je s osmehom!"Ja stvorena sam da se smejem i radujem"

 


Izgubljena uloga

Fascikla mojih misli — Autor muckos @ 18:20

Sama sam, pogađa me.
Sama sam. Osećam kao da ništa ne vredim...nekada sam bila sve. A sada kao da nemam ulogu u toj priči. U stvari imam...ali neku prolaznu. Samo sam obični statista koji je potreban za potpunu scenu. Ja sam onaj delić koji nedostaje, ali nemam glavnu ulogu. Možda je više nikada ni ne dobijem... Ko zna. Tu sam, kad odluče da im trebam... To više nije moja priča. To je samo scenario u kojem sve manje vredim... Izgubila sam ulogu. A gubim i snagu da se borim da je vratim nazad. Možda shvate moje vrednosti. A možda i ne. Izgubih sve ono što sam bila. Nije više moja priča, izgubila sam ulogu. Možda je i vrate...možda i ne.
Ko zna zašto je to tako dobro!

Tuga

Fascikla bez reči — Autor muckos @ 17:58
Jer sreća je u trenu

Moje pesme — Autor muckos @ 14:20

Uzmi me za ruku nežno.
Povedi me, pokaži.
Ne mislimo na juče. Ni sutra.
U trenu sreću potraži.

Opkoli me potrebnom pažnjom.
Zavedi me, voli.
Ne misli na greške. Ni omaške.
U trenu još sreće dolij.

Uživajmo zajedno, jer umemo to.
Pazi me, čuvaj.
Ne brini o kraju. Ni početku.
U trenu sa mnom koračaj.

Pokaži svetu savršen spoj.
Usreći me, zadivi.
Ne boj se prošlog. Ni budućeg.
U trenu sa mnom živi.Ljubav iz prirode

Fascikla bez reči — Autor muckos @ 19:00

undefined

Vrtlog ludila

Moje pesme — Autor muckos @ 15:40

Skrila se u tvome krilu,
predala se ljubavnom liku,
a znam da ovo nije moj način,
nije moj put, ali ipak pala sam
u vrtlog opojnog ludila.

Klonula pred olujom strasti,
predala se mističnom vetru,
a znam da ovo nije moj način,
trebam bolje, ali ipak pala sam
u vrtlog skrivenog ludila.

Završila u tvome naručju,
predala se maglovitom području,
a znam da ovo nije moj način,
trebam jasnoću, a ipak pala sam
u vrtlog nejsanog ludila.

Bacila se tvojim voljama,
predala se skrivenom putu,
a znam da ovo nije moj način,
želim svetlost, a ipak pala sam
u vrtlog neosvetljenog ludila.


Hmm

Fascikla bez reči — Autor muckos @ 11:40

undefined 


undefined Powered by blog.rs