Moj mali svet

Parče plavog neba

Moje priče — Autor muckos @ 13:40
     U dalekom izgubljenom svetu, na mestu gde niko nije koračao, živela je ona. Usamnljena devojka, krupnih uplakanih očiju. Dok je koračala okolnom šumom tajnovitog mraka vukla je svoje krhke nožice ostavljajući duboke i duge brazde u vlažnoj zemlji od sinoćne kiše. Nije imala snage da napravi jedan pravi i siguran korak. Šuškalo je jesnje lišće pod njenim stopalima, ali nikoga nije bilo da čuje tu pesmu punu tuge. Nikoga nije bilo da korača sa njom. Niko i ništa nije joj ostalo. Živela je tako u jednoj oronuloj kućici na visokom starom orahu...Pod njim je stajala jedna malena majušna kolibica sakrpljena od debelih grana divlje trešnje koja je krasila njeno dvorište. Tamo je bio njen jedini prijatelj, njeno veselo i razigrano kuče, Azrael. Mnogo ga je volela, on joj je bio jedina uteha. Iako nije znao da govori oni su se razumeli veoma dobro. Kada joj je zatrebao zagrljaj uvek je to osetio i svojom mekom njuškom gurkao bi joj ruku dok ga nije obgrlila. Bila je tužna. Danima je gledala kroz prozorče u vedro plavo nebo. Plakala je, molila je, da joj neko dođe, neko ko je pod tim istim nebom i korača ovom planetom negde daleko. Da joj dođe, da ne bude više usamljena. Prolazili su dani. Niko nije dolazio. Želela je ljubav. Gde li je? "O nebo moje maleno, zar toliko mnogo tražim?". Proticali su dani, jedan za drugim. I Azrael je tugovao, nije više umeo da je nasmeje. Sve što je hteo je da njegovu prijateljicu opet vidi srećnu. Devojka, krupnih očiju danima je sedela pod prozorom i gledala u komad plavog neba. Nije više ni jela, ni pila. Nije mogla ni da usnije san. Samo je sedela i gledala, čas u plavetnilo, čas u zvezde. Čekala je, ali niko nije dolazio. Čekala je nekog svog "Godoa"... I danas sedi i gleda u parče plavog neba, posle mnogo, mnogo vremena. A Azrael je tugovao, bacio je svoje plave okice u vis: "Nebo plavo, zar će zauvek da čeka?"
blue sky
 

Njihova cesta i stisak ruke

Moje priče — Autor muckos @ 11:26

 
   Iza venecijanera boje karamele krije se mnošto uspomena jednog dečaka i njegove devojčice. Sve ono što su prošli, što su bili i što tek postaju. Ceo svet je njihov kutak u kome uživaju iz dana u dan. Čvrsto držeći se za ruke hrabro koračaju nepoznatom cestom života. I njihove senke se vole, one su još bliskije, one se prosto tope jedna u drugu. Sve što su prošli ostaje iza njih, ne osvrću se, jer tako su jači, u srcu samo nose lepe uspomene koje nikada ne žele zaboraviti. Sve što vide je put koji je ispred njih. Nekada je on maglovit i nejasan, ali pretežno je dobro osvetljen njihovim snovima i iskrenom ljubavlju. Da, zajedno hrabro koračaju tom nepoznatom cestom. Jedan stisak ruke, mnoštvo raskrsnica, ali kod svake mučne prekretnice samo se još jače stisnu za ručice i kreću dalje. Nekada je to pogrešno skretanje, ali zajedno se brzo vraćaju na pravi put. Šetajući tako u beskraj oni stare i sazrevaju, njihova cesta postaje mnogo veća, nekada se čini kao da je neprohodna, ali u duši ostaju dečica koja se čvrsto drže za malene ruke, to je zapravo njihova iskrena i neiskvarena ljubav, i tako sa stiskom uvek uspeju da nastave put čiji kraj ni sami ne znaju. Ta cesta je njihovim sazrevanjem postala išarana isključivo srećom, jer kao odrasli znaju šta žele i znaju prave vrednosti njihove ponekad zamagljene ceste, i ta svetiljka koja je uvek korak ispred njih daje im snage da ne odustaju od svog zajedničkog putovanja. Želja je svaki dan veća da sustignu tu svetiljku, a šta je ona zapravo? To je samo jedno oličenje njihovih zajedničkih snova preplavljenih radošću. Sada su mnogo jači, stisak im skoro pa nemoguće razdvojiti. Više se ne drže rukama, drže se srcem. Njen osmeh je ono za šta on živi, a njegova sreća su svi njeni snovi. Nema više dečijih suza, sve su to prevazišli. Ponekad projuri bol, pijano vozeći i pregazi ih, ali to je sve sastavni deo njihove ceste. Nose se sa svime i usrećuju jedno drugo. Jer kao što sam rekla sada se drže srcem. Ponekad put neće biti savršen. Ali kad jeste? Ipak oni će dalje sa osmehom u nepoznati kraj njihove životne ceste...znajući da svaki korak čine s ljubavlju i srećom, opečaćen onim čvrstim dečijim stiskom...
 
 
 

U dalekom svetu snova

Moje priče — Autor muckos @ 22:53

   Bio je jednom
u dalekom svetu snova jedan mali slatki pegavi dečak, velikih krupnih crnih očiju. Živeo je u prelepom mestu pokraj reke sreće i imao je jednu preslatku plišanu igračku koju je svugde nosio sa sobom... Bio je to beli čupavi zeko koga je mnogo voleo. Kada je bio srećan bio je tu da s njim deli svoj nevini osmeh, kada je bio tužan bio je tu da kupi njegove suze. Bio je on čitav njegov svet.
   Jednoga dana zeko je nestao. Dečak crnih očiju pao je u očaj. Nije umeo da se nosi sa činjenicom da više nema njegovog voljenog zeke. Bilo je tu drugih plišanih igrčkica koje su mu pružile toplinu i koje su ga navele na put prihvatanja tog tužnog toka događaja, ali ni jedna nije mogla da zameni onu povezanost koju je imao sa čupavim zekom. Počeo je da se smeje, ali ipak nije bio srećan. Nije mogao da zameni zeku ni sa čim na svetu koliko god mu druge preslatke plišane igračke bile drage.
   Iznenada, zeko se pojavio. Dečak je bio presrećan, i ni sa kakvom mišlju nije želeo da kvari tu sreću. Plišani beli zeko nije ništa govorio. Ali iza te njegove duboke tišine krilo se mnogo toga. Mali dečak više nije mogao da se bori sa svojim mislima, ipak su uspele da ga sustignu... Tišina je ostavila tragove, dečak je bio svestan da se zeko igrao sa nekim drugim detetom, jer ono ko za inat svuda ostavlja svoje tragove i odvlači pažnju na sebe. I iako je na kraju opet u njegovim rukama, ono proteklo vreme ne da mu mira, pogotovo jer zna koliko je zeko mogao postati drag tom drugom detetu i boji se,jer ne zna koliko je drago ono njemu postalo.
   Dečaku je samo preostalo da uzme svoju čarobnu sveščicu i svemoguću olovku i na papir da ispiše sve svoje jade i ono što ga štipa za srce. Potom bi zgužvao papirić svojim malenim rukama i pustio da reka sreće odnese nepotrebne brige. I ostaju im samo predivni snovi išarani osmehom i bezbrižnošću. Nestale su svake misli, čuje se samo srećno žuborenje reke.
   Ništa nije bitno, jer je zeko na svom mestu, u pravim rukama. Promenio se, nije više čupav, sada ima prelepe bujne dlačice koje odišu sigurnošću. Mali pegavi dečak zna da sada zaista pripada njemu i da ga ništa ne može odvojiti od njega, jer će uvek ostati zekin dečačić krupnih crnih očiju, a on zauvek njegov mali slatki zeko. To je samo njihov san koji niko ne može da ukrade... 
  ...bilo je to jednom u dalekom svetu snova.
 
 

«Prethodni   1 2

Powered by blog.rs